Delen in Kleine Kring

Autodelen = kosten delen

Als je een auto deelt, ben je minder kwijt dan bij een eigen auto en betaal je elke maand een vast bedrag. Wij regelen dat alles onderling goed is verdeeld. Je hoeft zelf verder niets meer te doen. 

Eenvoudig kosten delen

Met autodelen kun je veel geld besparen. Je deelt tenslotte de kosten van de auto met meerdere huishoudens. Zo bespaar je vanzelf veel geld ten opzichte van een eigen auto of een leaseauto.

Samen met je buren ga je een overeenkomst aan voor 4 jaar. Het mag ook korter, dan heb je eerder uitzicht op een nieuwe auto. 5 jaar mag ook, dat is goedkoper. Mocht jullie situatie veranderen, dan kunnen jullie gezamenlijk de overeenkomst wijzigen of zelfs opzeggen.

Jullie bepalen zelf de verdeelsleutel, waarmee wij elke maand de kosten van de auto verrekenen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat jij 70% betaalt, omdat je de auto elke dinsdag en donderdag nodig hebt en dat twee van je buren de overige 30% betalen. Maar je kunt natuurlijk ook de kosten van de deelauto gelijk verdelen.

De getoonde prijs is het gemiddelde bedrag per huishouden bij het delen van een e-Niro door vier huishoudens en een looptijd van 60 maanden.”

Gebruik jij je auto nu niet zo vaak en doen jouw buren dat ook niet? Met 10.000 kilometer kun je met vier huishoudens elke maand weer op pad. De prijs is inclusief laadkosten, dus je hoeft je niet druk te maken over laadkosten.

Een aantal voorbeelden

Als jullie samen meer kilometers maken dan is een deelovereenkomst op basis van bijvoorbeeld 20.000 km/jaar verstandig. Tot die 20.000 km zijn de kosten van gebruik en laden inbegrepen, dus je weet precies waar je aan toe bent.

Je kunt dus ook met drie huishoudens delen. Als je de kosten dan gelijk verdeelt, kom je uit op €235 euro per maand. Daarvoor rijd je dus 90 rondjes over de ring of 35 keer op en neer van Utrecht naar Amsterdam. Daar zit alles bij in: verzekering, laadkosten, all-season banden en trekhaak.

En je kunt natuurlijk ook met drie huishoudens een KIA e-Niro delen op basis van 20.000 kilometer per jaar. Bij gelijke verdeling van de kosten betaal je dan 275 euro per huishouden per maand.

Ten slotte kun je natuurlijk ook alleen met die ene beste buur een autodelen. Bij een gelijke verdeling rijd je dan dus al vanaf 5.000 kilometer per jaar en deel je de auto met een ander huishouden!

De getoonde prijs is het gemiddelde bedrag per huishouden bij een looptijd van 60 maanden.

Laat je gegevens achter

Hé, wat leuk dat je wil gaan autodelen. We vertellen je er graag meer over. Bijvoorbeeld over de mogelijkheden van Delen in Kleine Kring en de verdeling van de kosten. Mocht je een specifieke vraag hebben, laat het hieronder dan even weten.

We hebben je bericht ontvangen